Ha a teljes zár kuka: jöhet a csere!

 

Egy ajtó zárja, különösen, ha az autó nem mai csirke, idővel beadja a kulcsot. Előfordul, hogy a zár egy része, vagy akár az egész tönkremegy. Mi a teendő ilyenkor? 

Vannak-e előjelek? Mikor érdemes gyorsan kivizsgálásra vinni?

  • Ha kattog a zár
  • Ha érezhetően feszül benne a kulcs
  • Ha a kulcs elkezd akadni, miközben használod
  • Ha körbe fordul a zárban a kulcs
  • Ha zárás vagy nyitás közben valami szokatlan észlelhető
  • Ha a záráskor vagy nyitáskor a folyamat után nem lehet megfelelően felhúzni vagy elhúzni a kilincset

Mindezek mellett azért be kell látni, hogy valaki, aki épp indulna, siet, menne a kocsijával, az ritkán figyel az ajtó és a zár problémáira. Amint sikerrel jár a nyitással vagy zárással, már maga mögött is tudja a problémát és megy tovább. Így aztán az autók zárszerkezetének cseréje többnyire váratlanul, meglepetésszerűen ér téged.

Nálunk nincs problémagyártás! – mindig a lehető legkedvezőbb, azaz a problémát tökéletesen megoldó, de a lehető leggyorsabban és legolcsóbban orvosló megoldást keressük. Ez a védjegyünk, a munkánk garanciája. Ha lehet javítani, mi javítani fogjuk, ám vannak olyan esetek, amikor a zárszerkezet valóban cserére szorul, nem csupán javításra.

Miért kell a legprofibbhoz fordulni? 

Azért, mert nem mindegy, hogy mit és nem mindegy, hogy hogyan cserélünk ki a zárszerkezetben és a zárszerkezet mellett. A zár és az ajtó védi az ön tulajdonát, a kocsiját és az abban lévő értékeit. Ez az egyik legfontosabb eszköz annak érdekében, hogy a tulajdona minden esetben önnél maradjon. 

Mit ne tegyen SEMMIKÉPP, ha az autó ajtajának zárja vacakol!

Semmiképp ne kenegesse, spriccelgesse be olajokkal vagy csodaszerekkel, amik majd reményei szerint megoldják a problémát! A rossz hír az, hogy ezek nem orvosolják a gondot, sőt, amikor ott vagyunk, csak lassítják a munkánkat, hiszen még a zárszerkezet szennyeződésével is meg kell küzdenünk. A feszegetés sem jó ötlet, ez ugyanis maradandó károkat okozhat a szerkezetben.

Ehelyett mit érdemes tenni? 

Felhívni minket és lehetőség szerint pontos tájékoztatást adni a problémáról: autó ajtózárról van szó? Más jellegű a probléma? Milyen jellegű rendellenességet észlelt?

Ha felmértük, mekkora gondról is van szó, már szóba fog kerülni az idő, a pénz és a gyorsaság is. Mi szinte egyedülálló módon, Budapesten (forgalomtól függően) mindössze 30 perc alatt odaérünk önhöz. Ha szükséges és lehetséges, ott helyben javítjuk és adott esetben cseréljük is a zárszerkezetet, anélkül, hogy kárt tennénk az autó többi részében.. 

De ha cserére van szükség és el kell vinnünk az autót, akkor részletes tájékoztatás mellett tesszük mindezt. Ennek az alapja a profizmus és a megbízhatóság, de egyben ez az üzleti modellünk is: ha valamit megígérünk, az úgy is lesz. Ha valamit nem ért az ügyfél, megmagyarázzuk. Nincsenek rejtett költségek, csak profizmus, kiszámíthatóság és átlátható munkafolyamatok. 

És mindezt azért, hogy Ön ismét mihamarabb az autójához jusson! Hívjon minket, ha zárszerkezet cseréjének lehetősége merült fel!