Gyújtáskapcsoló javítása a legrövidebb idő alatt

 

A gyújtáskapcsoló az autó egyik legfontosabb része, ami persze mindig a legrosszabb időpontban hibásodhat meg. Nem fordul el a kulcs, nem ad gyújtást, egyszerűen az autó elindítása nem sikerül. Nincs ok a pánikra, mert mi tudjuk, hogy miként orvosolhatod a problémát rövid időn belül, alacsony költségek árán.

Mi egyáltalán a gyújtáskapcsoló? 

Kívülről nézve az a szerkezet, ahová a slusszkulcsot dugod. Belülről tekintve azonban a szerkezet meglepően bonyolult a maga nemében, nem véletlen, hiszen ez oldja fel a kormányzárat és ad gyújtást egyben „engedélyt” az önindító bekapcsolásához. Sőt, az automata váltós gépkocsik esetében, ennek a mozzanat az automata váltó használatának első lépcsője is. 

Mik jelezhetik a gyújtáskapcsoló hibáját? 

Ahhoz, hogy tudd milyen segítségre van szükséged, elengedhetetlen, hogy észleld, hogy az autó mely részével van gond.

Nézzük, milyen jellegű meghibásodások jelentkezhetnek?

  1. Ha nem komoly a baj, elegendő lehet egy egyszerű elemcsere. 
  2. Szintén kis jellegű meghibásodásra utal, ha a szakember mindösszesen néhány perc alatt képes megszerelni a gyújtáskapcsolót, például amikor a kapcsolóba kosz kerül. 
  3. A gyújtáskapcsolónak lehet betétre összpontosuló hibája: ebben az esetben azt veheted észre, hogy elfordul a kulcs, de nem adja a gyújtást vagy valamely rész nem kerül áram alá. Ennek jele lehet, hogy semmi nem világít a műszerfalon vagy épp a fényszóró, esetleg az ablaktörlő nem működik. 

Miért érdemes mindenképp szakembert hívni? 

Bár sok házi praktika létezik, amelyek a neten keringenek, ezek többnyire nem kínálnak hatékony megoldást vagy esetleg még nagyobb kárt okoznak. Ha nem vagy szakember és nem értesz hozzá, hogy hogyan is működik és mi mit csinál a kocsiban, akkor jobb nem belevágni. Mi szakemberek azt szoktuk javasolni, hogy még egy egyszerű takarítás is torkollhat többszázezres kárba. 

Ha kihívsz minket, mi nagyon hamar, Budapesten belül akár 30 percen belül odaérünk és lehet, hogy elemcsere vagy szennyeződés beszorulása esetén már 20 perc múlva vígan hasíthatod az utat. Abban az esetben azonban, ha már betét hiba van és nem az előzőek közül egy jelentkezik, akkor a bütyköléssel csak ronthatsz a helyzeten. Inkább várj egy keveset és mi hamar megoldjuk.

Lehetséges, hogy cserélni kell a szerkezetet vagy éppen a motorral is valamilyen hiba merült fel. Ebben az esetben a szakember valószínű, hogy elindítja neked az autót, hogy kikerüld a vontatás borsos költségét. Amennyiben a gyújtáskapcsolóval van a hiba és hozzáértő, ezzel foglalkozó szakember segítségét keresed fel, akkor egyéb hiba híján akár 1-2 óra alatt is bőven az autódhoz juthatsz. 

Tuti tipp: Nem szerszámos ládára, hanem egy megfelelő telefonszámra van szükséged, ha a gyújtáskapcsolóval akad gondod. 

  • Kármentesen dolgozunk
  • Gyorsan a helyszínre érkezünk
  • Költéshatékony megoldásokat ajánlunk
  • Részletes információkkal szolgálunk

Ezért szakosodtunk mi csak erre a problémára: hogy legyen olyan, aki valóban ért is hozzá és aki minden autót úgy kezel, mintha az a sajátja lenne. Ha egyetértesz velünk, akkor nem kell tovább keresned. Mentsd el a telefonszámunkat és hívj minket, ha gondba ütköznél a gyújtáskapcsolóval.